1) قیف شیشه ای و کاغذ صافی روشی است که می توان از آن برای جداسازی حل شونده از محلول استفاده کرد.
2) قیف جداکننده وسیله ای است که فقط برای جداسازی محلول های مایع در مایع کاربرد دارد.
3) معيار جداسازی در روش سانتریفیوژ، تفاوت در چگالی اجزا محلول است.
4) قیف جداکننده و سانتریفیوژ براساس خواص فیزیکی مواد را از هم جدا می کنند.
سلام قیف شیشه ای و کاغذ صافی برای جداسازی محلول هااست
سلام وقت بخیر
قیف شیشه ای ابزار مخروطی شکل است که در قسمت پایین آن لوله باریک و بلندی قرار دارد. نوک این لوله مورب بوده و شیشه بدنه قیف معمولا ۶۰ درجه است.
کاربرد قیف شیشه ای
از قیف برای انتقال محلول از ظرفی به ظرف دیگر استفاده می شود.
به عنوان مثال برای انتقال محلول از ظرفی به بورت، استوانه مدرج، بالن پیمانه ای ،قیف شیردار، ارلن و… از قیف استفاده می کنند.
برای این کار، محلول موردنظر را نخست در بشـر ریخته سپس به کمک قیف تمـیز به ظرف دلخواه منتقل می گردد.
از قیف برای جدا کردن مایع از جامد نیز می توان استفاده کرد. این کار در شیمی تجزیه وزنی برای صاف کردن رسوب ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
طرزکار قیف شیشه ای
برای این کار نخست باید قیف را شست و خشک کرد؛ سپس کاغذ صافی متناسب با قیف و با ذره های رسوب برگزید. کاغذ صافیای با قیف مناسب است که پس از قرار دادن در قیف حدود نیم تا یک و نیم سانتی متر از لبه قیف پایین تر باشد و زمانی متناسب با ذره های رسوب است که آب زیر صافی کاملا زلال باشد.
برای گذاشتن کاغذ صافی در قیف ابتدا باید آن را چندین بار تا کرد، به شکل قیف درآورد و در آن گذاشت. برای این که کاغذ به قیف بچسبد باید آن را خیس کرد و با انگشت تمیز کاغذ صافی را کاملا به جداره قیف چسباند. اگر کاغذ صافی کاملا به قیف نچسبد و حباب های هوا بین کاغذ و جداره داخلی قیف بماند عمل صاف کردن کند می شود.
کاغذ صافی : دارای سوراخ های ریزی است که مواد جامد در مایع را بر اساس اندازه از هم جدا می کند مانند جدا سازی گوگرد از اب- گل وشن از اب
پس می تونیم نتیجه بگیریم برای جداسازی محلول ها هم هست اما در این سوال میزنه برای جداسازی محلول ها استفاده نمیشه